Forţa Civică i-a cerut joi demisia lui Eugen Nicolăescu, deoarece măsura pe care ministrul Sănătăţii o susţine, de sistare a finanţării spitalelor private din fonduri publice va face ca spitalele din UE să poată deconta intervenţiile românilor, în timp ce statul nostru nu va beneficia de aşa ceva.

”Partidul Forţa Civică cere demisia Ministrului Sănătăţii, domnul Eugen Nicolăescu. Măsura pe care domnul ministru o susţine, de sistare a finanţării spitalelor private din fonduri publice, va crea o situaţie absolut paradoxală odată cu intrarea în vigoare a Directivei Europene 24/2011, începȃnd cu luna octombrie. Conform acestei Directive Europene, un cetăţean romȃn poate alege să fie tratat în orice spital de pe teritoriul Uniunii Europene (UE), iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va fi obligată să deconteze suma pe care ar fi plătit-o dacă intervenţia sau tratamentul acestuia s-ar fi desfășurat în Romȃnia”, se arată într-un comunicat de presă al FC.

Forţa Cicivă susţine că dacă măsura sistării decontării intervenţiilor în spitalele private din România va fi totuşi luată vom fi puşi în faţa unei situaţii de discrimiare, deoarece spitale din ţări ale UE vor putea deconta intervenţiile pacienţilor români, în timp ce spitalele private din ţara noastră nu vor beneficia de asemenea decontări.