În urmă cu trei săptămâni când a inaugurat această parcare, primarul Sorin Oprescu spunea că trei dintre străzile dimprejurul parcării vor avea staţionarea interzisă. Este vorba de Academiei, Ion Ghica şi Toma Caragiu.

După cum declara edilul bucureştean, parcarea de la Universitate ar trebui să elibereze străduţele de maşinile lăsate aiurea.

La faţa locului, însă, situaţia este cu totul alta. Pe toate cele trei străzi sunt parcate autoturisme exact ca înainte. Şoferii se scuză că nu sunt indicatoare cu oprirea interzisă. Cu toate acestea, doar strada Toma Caragiu, din apropierea Bisericii Ruse, nu are indicatoare de staţionare interzisă.

În schimb, pe strada perpendiculară cu aceasta, Ion Ghica, sunt mai multe indicatoare care arată că nu ai voie să staţionezi. Singura porţiune din strada Ghica fără maşini este în faţa Băncii Naţionale.

Strada Academiei, pe care se află o altă intrare a parcării subterane de la Universitate, are indicatoare, dar, cu toate acestea, şoferii nu se feresc să-şi lase maşinile aici.