Un român consumă săptămânal cam două kilograme de pâine, de şapte ori mai mult  decât britanicii. În aceste condiţii este bine de ştiut că pâinea albă ne poate  ucide, dacă este consumată în cantităţi prea mari. Pâinea albă îngreunează tranzitul intestinal, lucru ce poate duce la cancer de colon, iar prin conţinutul ridicat de glucide poate provoca diabet de tip2.  Nutriţioniştii recomandă consumul de pâine integrală sau cu  seminţe.
Gheorghe Mencinicopschi, medic nutriţionist,

sfătuieşte oamenii să considere pâinea albă mai degrabă o delicatesă, o  plăcere gastronomică, însă baza ar trebui să fie pâine din măciniş total şi  integral.

În momentul în care consumaţi pâine integrală este recomandat să citiţi bine  eticheta deoarece, din păcate, unii producători folosesc aditivi coloranţi  pentru a da impresia că acea făină aflată în compoziţie este integrală. Acei  conservanţi provoacă din păcate cancer la rinichi.