Gheorghe Neţoiu, candidatul PP-DD pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 1 Craiova, este cel mai bogat candidat din Dolj. Omul de afaceri are nici mai mult nici mai puţin de 10 locuinţe, 6 vile, 8 terenuri, din care unul de 72.000 de metri pătraţi, 5 maşini şi acţiuni în valoare de 650.000 de lei  la patru societăţi.

Neţoiu a depus la dosar şi declaraţia pe propria răspundere de colaborare cu securitatea în care a scris negru pe alb că a colaborat cu securitatea: „Declar pe propria răspundere, că am fost lucrător al securităţii sau colaborator al acesteia, în sensul art.2lit a) –c) din ordonanţa de urgenţă”, se arată în declaraţia pe propria răspundere dată de Gheorghe Neţoiu. Potrivit articolului 2, alin a) din OUG 24/2008, are calitatea de “lucrător al Securităţii – orice persoană care, având calitatea de ofiţer sau de subofiţer al Securităţii sau al Miliţiei cu atribuţii pe linie de Securitate, inclusiv ofiţer acoperit, în perioada 1945-1989, a desfăşurat activităţi prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului”.

Neţoiu a fost implicat alături de alte şapte persoane în „Dosarul Transferurilor“. Toţi sunt acuzaţi că au adus un prejudiciu de peste 13 milioane de dolari prin „blătuirea” a nu mai puţin de 12 transferuri internaţionale ale unor fotbalişti români în perioada 1999-2005. Procurorii au declarat că cei opt inculpaţi sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani şi au cerut pedepse mari, între 10 şi 20 de ani de închisoare.Gigi Neţoiu, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea şi Gheorghe Popescu, au fost achitaţi, la începutul lunii aprilie, de Tribunalul Bucureşti.

Gheorghe Neţoiu deţine deja importante suprafeţe de teren la Cetate, dar este mult mai cunoscut ca investitor în fotbal şi ca acţionar al Vincon Vrancea.

Neţoiu a mai scris în declaraţia de avere că a obţinut un salariu de 14.448 de lei anul trecut. Banii i-a încasat de la comercială Vincon Distribution SRL, acolo unde lucrează ca jurist.