Preşedintele Barack Obama se află în frunte în trei state-cheie unde alegătorii îl consideră ca fiind cel mai în măsură să facă faţă unor crize internaţionale.

Sondajul realizat, îi atribuie lui Obama un avans asupra rivalului său republican Mitt Romney, în Virginia, Wisconsin şi Colorado, trei state considerate decisive în timpul viitorului scrutin prezidenţial.

Potrivit France Presse, actualul preşedinte a câştigat aceste state şi în 2008, când a devenit primul candidat democrat care a avut câştig de cauză în Virginia după 1964 încoace. Acest sondaj arată că Obama a câştigat puţin teren pe subiectul redresării economice – o temă centrală a campaniei până acum – şi îl domină fără probleme pe rivalul său în ceea ce priveşte afacerile externe.

Un alt sondaj, marca Associated Press-GfK, arată că rata de popularitate a lui Obama a depăşit pragul de 50 la sută pentru prima dată din mai, pe fondul prestaţiei sale de la convenţia democrată de luna trecută, iar numărul americanilor care cred că ţara se îndreaptă în direcţia bună se află la cel mai înalt nivel de după moartea lui Osama bin Laden în mai 2011.