Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat miercuri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele egiptean Mohamed Morsi, cărora le-a subliniat necesitatea unei „reduceri” a violenţei în Gaza, a anunţat Casa Albă.

Obama i-a cerut lui Netanyahu să „depună toate eforturile posibile pentru a evita victime civile”, dar a susţinut dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor Hamas, a precizat preşedinţia americană într-un comunicat, după eliminarea de către Israel a şefului operaţiunilor militare ale mişcării islamiste.

În cadrul discuţiei cu premierul israelian, liderul american a reiterat „susţinerea Statelor Unite faţă de dreptul Israelului de a se apăra împotriva tirurilor de rachetă lansate din Gaza asupra civililor israelieni”, potrivit aceleiaşi surse.

În discuţia cu Morsi, preşedintele provenit din mişcarea Fraţilor Musulmani, apropiată de Hamas, Obama a „condamnat tirurile de rachetă lansate din Gaza către Israel şi a insistat încă o dată asupra dreptului Israelului de a se apăra”, potrivit aceleiaşi surse.