Fostul om de afaceri multimilionar Mitt Romney îşi încheie, o dată cu eşecul la alegerile prezidenţiale de marţi, o carieră plină de succese profesionale, dar punctată de eşecuri politice, în special din cauza imaginii sale de oportunist de care nu a reuşit să se distanţeze niciodată.

Până în momentul de față, Romney a obţinut numeroase succese profesionale: licenţiat la Harvard, consultat supradotat, director admirat, salvator al Jocurilor Olimpice de iarnă din Salt Lake City în 2002, guvernator republican al statului Massachusetts din 2003 până în 2007.

Politica i-a rezervat singurele sale eşecuri. O înfrângere în 1994 în cursa pentru Senat şi o primă candidatură ratată la alegerile prezidenţiale din 2008 în faţa lui John McCain.

Mitt Romney nu a încetat de atunci să fie „candidatul Romney”, iar o înfrângere în seara de 6 noiembrie poate însemna pentru acesta încheierea unei nesfârşite campanii pentru a convinge Statele Unite să îl angajeze, pe el care a salvat atâtea companii de-a lungul vieţii.