Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a dispus miercuri dimineaţă trimiterea în localitatea Horodiştea a 1.000 de pâini şi o tonă de alimente, constând în ulei, făină, zahăr şi orez.

Ajutoarele, provenite de la cantina Municipiului Botoşani, vor fi trimise la persoanele aflate în dificultate, fiind transportate imediat de 30 de jandarmi, a informat MAI.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, din cele 22 care erau închise marţi, 8 mai sunt inaccesibile circulaţiei iar 10 drumuri judeţene sunt în proporţie de 70% înzăpezite. În judeţul Botoşani se acţionează în continuare cu 4 freze şi 34 de utilaje pe drumurile judeţene iar pe drumurile naţionale intervin 9 freze şi 26 de utilaje.

Miercuri s-a organizat şi deplasarea la Iaşi a fetiţei internate marţi noapte la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Botoşani şi care a fost salvată cu ajutorul unui ATV pe şenile. Copilul prezintă arsuri pe 15% din suprafaţa corporală şi va fi transportat cu un elicopter SMURD la Iaşi.

Începând de miercuri dimineaţă de la ora 6, ministrul Mircea Duşa a dispus verificarea tuturor contractelor de deszăpezire de la nivelul judeţului Botoşani. Cercetările se derulează de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor al IPJ Botoşani şi de către comisari ai Gărzii Financiare.