Preşedintele Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, se află miercuri la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, şi cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz.

Conform unui comunicat al Forţei Civice, întâlnirile cu liderii PPE fac parte din demersurile lui Ungureanu de a dezvolta legături cu dreapta europeană şi de aderare a partidului la PPE.

„Forţa Civică este un proiect durabil, iar iniţierea unui dialog pe principii comune cu celelalte partide de centru-dreapta din Europa demonstrează implicarea noastră pe termen lung în proiectul Uniunii Europene”, a declarat Ungureanu, potrivit sursei citate.

Mihai-Răzvan Ungureanu îşi propune să abordeze şi problema conflictului politic iniţiat de USL în ultimele luni şi să asigure reprezentanţii dreptei moderate că în România există puternice voci pro-europene care se vor opune oricăror acţiuni ce ar putea duce la decredibilizarea ţării în raport cu partenerii săi, se mai arată în comunicat.