PDL, PNȚCD și Forța Civicムau parafat și înregistrat la Biroul Electoral Central Alianță România Dreaptム(ARD), însムnegocierile pentru protocolul extins și stabilirea candidaturilor la parlamentare continuăƒ.

Copresedintele Alianței România Dreaptă, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat joi, în cadrul emisiunii „Ultimul cuvant”, difuzată de B1 TV, că tinde să candideze în Iași la alegerile parlamentare din acest an, precizând însă ca argumente de ordin politic în îndeamnă spre București.

„Nu am ales încă nimic, inima mea spune Iași, orașul meu natal de care mă leagă foarte multe lucruri. Argumente de ordin politic mă îndeamnă spre București. Mai există și un alt argument: importanța pe care o dau filialelor partidului Forța Civică, acolo unde sunt filiale puternice, probabil că prezența mea va încuraja. Dar argumentul care prevalează este felul în care imaginea mea reușește să sprijine și să tragă în față Alianța, și în funcție de acest lucru voi alege locul în care să candidez”, a spus Ungureanu.

 

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, merge pe varianta unui colegiu de deputat în sectorul 1 al Capitalei, unde la alegerile din 2008 s-a bătut pentru un loc de senator Crin Antonescu. Iniţial, în calculele lui MRU era judeţul Iaşi, variantă care a picat pe planul doi după cooptarea ca vicepreşedinte al Forţei Civice a fostului lider al PNL sector 2, Dan Cristian Popescu, un apropiat al edilului sectorului 1 Andrei Chiliman, aflat în conflict deschis cu Crin Antonescu. De altfel, liderul PNL a renunţat la o candidatură în sectorul lui Chiliman, preferând să intre în luptă într-un colegiu din sectorul 6, condus de omul său Rareş Mănescu.