Procedurile de organizare în străinătate a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, din 25 mai, au fost demarate de către Ministerul Afacerilor Externe informează un comunicat MAE.

„Secțiunea ‘Alegeri pentru Parlamentul European 2014’ poate fi accesată pe pagina de internet a MAE, la adresa http://www.mae.ro/node/25786. Aceasta va conține informații referitoare la atribuțiile Ministerului Afacerilor Externe (prima parte a secțiunii) și la activitatea Biroului electoral nr. 48 pentru secțiile de votare din străinătate (a doua parte a secțiunii), care gestionează alegerile la nivelul circumscripției electorale pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării”, precizează sursa citată.

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-și putea exercita acest drept în bune condiții la scrutinul din 25 mai.

Pe pagina de internet indicată au fost postate informații privind procedura de acreditare a mass-media și a observatorilor străini.

Pagina dedicată alegerilor va fi actualizată permanent pe măsură ce vor fi disponibile noi informații.