Ludovic Orban a declarat, luni, că în cazul lui Radu Stroe situaţia este ca „în stare de război„, unde „trădătorii se împuşcă„. Deputatul PNL a menționat că dacă vicepreşedintele PNL nu va fi suspendat din partid, va trebui „ajutat” de colegi să o facă.

Orban a spus că o variantă pentru care ar opta în privința lui Radu Stroe, în cazul în care deputații PNL au decis suspendarea acestuia din partid pentru şase luni sau excluderea, ar fi: „Când eşti în stare de război, trădătorii se împuşcă. Sigur că în ziua de astăzi nu mai putem spune că aplicăm aceleaşi metode ca în stare de război adevărat, dar dacă domnul Stroe nu are decenţa să-şi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte al partidului, să se suspende din partid pe perioada campaniei electorale, dacă nu consideră că PNL face ceea ce trebuie, dacă nu vrea să ia parte cu adevărat la campania PNL, trebuie să-l ajutăm noi să se ducă la cei pe care îi consideră astăzi prieteni, respectiv Victor Ponta, Liviu Dragnea şi toţi ceilalţi cu care a stat foarte bine în cârdăşie în perioada de guvernare”.

De asemenea, Orban l-a acuzat pe Stroe că joacă rolul de avocat al PSD în ultima vreme. Stroe fiind ocupat să se ducă la televizor să vorbească.

„Majoritatea zdrobitoare a colegilor mei liberali l-au criticat aspru pe domnul Stroe pentru faptul că, în timp ce noi suntem implicaţi de dimineaţă până seară în campanie pentru PNL, există un coleg de-al nostru care a fost ministru, care ocupă poziţia de vicepreşedinte al PNL, care preferă să se ducă la televizor în plină perioadă de precampanie şi în loc să susţină ideile şi proiectele PNL joacă rolul de avocat al PSD”, a mai declarat Orban.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat luni că a primit mandatul deputaţilor liberali pentru a solicita în şedinţa BPN de marţi excluderea lui Radu Stroe sau suspendarea pentru şase luni din partid, motivând că fostul ministru „îşi bate joc de munca” celor din partid.