Situaţia juridică a acestei investiţii a fost deblocată după ce şi ultima contestaţie a fost respinsă. Braşovenii aşteaptă acest aeroport de cinci ani.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a anunțat joi, într-o conferință de presă începerea lucrărilor.

Vectra Service a câştigat la sfârşitul lunii iulie licitaţia pentru  proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare. Vectra a  oferit cel de-al doilea cel mai mic preţ din licitaţie, 12,767 milioane  de euro fără TVA, dar compania care a depus oferta cea mai mică – Electrica Serv SRL – a fost descalificată, pentru că nu a depus la  registratura Consiliului Judeţean Braşov toată documentaţia necesară atestării că are dreptul de a participa la licitaţie.

Într-o primă fază vor fi executate lucrări la pista de aterizare-decolare pe amplasamentul aflat în administrarea CJ Braşov. Pista va avea o  lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m, iar valoa¬rea estimată fără TVA  este de 17,7 milioane de euro. Lucrările vor fi deru¬late, potrivit  caietului de sarcini, în cel mult 18 luni.