Angajatorii din străinătate pun, în această perioadă, la dispoziţia românilor 78 de locuri de muncă prin reţeaua EURES, de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, susţinută de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cele mai multe oferte de muncă vin din partea unor firme din Danemarca, din Ungaria şi din Norvegia.

Românii care vor să lucreze ca stagiari în ferme de cultivare a fructelor de pădure şi a legumelor sau în sere şi în livezi pot aplica, până la data de 1 decembrie, pentru a obţine unul dintre cele 25 de posturi disponibile în acest domeniu în Danemarca, prin reţeaua EURES.

Printre sarcinile pe care le vor avea de îndeplinit persoanele selectate de către angajatorul danez se numără plantarea căpşunilor, a zmeurei şi a prazului în solarii, plantarea şi ambalarea plantelor şi a florilor sau aplicarea pesticidelor.

Pontenţialii angajaţi trebuie să aibă, conform anunţului, o vârstă cuprinsă între 18 şi 34 de ani, trebuie să deţină un carnet de conducere şi, eventual, experienţă în condusul unui tractor. Aceştia trebuie să se afle fie în ultimul an de studiu la un liceu agricol sau la o facultate de agricultură şi horticultură, fie să fi absolvit astfel de instituţii de învăţământ.

Pentru mai multe detalii click aici.