Vicepreședintele UNPR Lavinia Șandru a declarat vineri, prin intermediul unei scrisori deschise, că demisionează din partid, fiindcă șeful ei nu a reușit să negocieze eficient cu PSD.

În scrisoarea adresată lui Oprea, Șandru susține că în momentul în care și-a convins colegii din PIN să fuzioneze cu UNPR „consideram că România are nevoie de o forță politică capabilă să asigure o majoritate stabilă pentru orice guvern eficient și performant”.

Fostul vicepreședinte UNPR afirmă că, din cauza conducerii deficitare a partidului, „organizațiile din țară ne părăsesc, iar <<generalul Oprea>> nu mai are nici măcar curajul să convoace o ședință de Birou Politic Național”.

„Totuși, tocmai onoarea pe care o declamați mereu, dar care dumneavoastră vă lipsește, mă face acum să-mi prezint demisia din funcția de vicepreședinte, dar și de membru al UNPR”, se arată în scrisoarea Laviniei Șandru.

Contactată de Realitatea TV, Șandru a declarat că „trebuie să rişti dacă vrei să câştigi şi dacă vrei să fii respectat”. Mai mult, aceasta a spus că părăsește scena politică: ” Ies din politică, dar în continuare mă voi bate pentru români şi pentru România”.

În privinţa refuzului lui Oprea de a renunţa la funcţia de conducere a Uniunii, fosta vicepreşedintă a comentat: „Probabil că se teme sa demisioneze, probabil crede că şi-a făcut foarte bine treaba, nu e părerea mea”.