Laura Oprean a fost delegată, marţi, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin ordin al prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar.

„Prin ordin al domnului Daniel Marius Morar, prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus delegarea, începând de astăzi, 02.10.2012, pentru o perioadă de şase luni, a doamnei Laura Oprean (procuror şef adjunct direcţie) în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Laura Oprean a fost adjunct al lui Daniel Morar, mandatul ei în această funcţie, care a expirat în 29 iunie, fiind prelungit atunci prin delegare.

Marţi dimineaţă, Codruţa Kovesi i-a predat prerogativele lui Daniel Morar, cel care a fost delegat în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României.

Termenul pentru depunerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este 15 octombrie.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie, cu menţionarea celor care au optat pentru ambele funcţii de conducere, lista cererilor respinse, cu indicarea motivului respingerii (nedepunerea înscrisurilor, neîndeplinirea condiţiei de vechime, etc.), precum şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de internet a instituţiei, la data de 5 octombrie.