Consiliul Local Cluj-Napoca a decis, luni, în şedinţă extraordinară, menţinerea taxelor şi impozitelor locale pe anul în curs la nivelul celor de anul trecut.

„De astăzi clujenii se pot prezenta la ghişee pentru a plăti impozitele şi taxele locale la acelaşi nivelul la care era în 2012. În sfârşit, avem hotărârea de consiliu local, votată în unanimitate, prin care păstrăm pentru 2013 aceleaşi nivel al taxelor şi impozitelor locale. Păcat că a fost nevoie de atâta scandal pentru a putea ajunge la o decizie firească”, a declarat primarul Emil Boc.

La Cluj-Napoca, plata taxelor şi impozitelor locale pe anul acest an a fost suspendată în perioada 7 – 11 ianuarie, până la reglementarea situaţiei taxelor.

Guvernul a aprobat miercuri ordonanţa simplă prin care lasă la latitudinea autorităţilor locale dacă aplică indexarea cu 16% a taxelor locale. Autorităţile locale au la dispoziţie 20 de zile să decidă dacă taxele şi impozitele locale valabile pentru 2013 vor fi mai mari cu 16,05%, aşa cum dispune HG 1309/2012, sau vor fi păstrate la nivelul celor din 2012. Regula se aplică şi în cazul amenzilor.