În contextul în care Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, pe 29 ianuarie, majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16%, bucureştenii care şi-au plătit deja dările la stat revin la ghişeele direcţiilor de taxe şi impozite, la CEC sau la oficiile poştale pentru a plăti diferenţa rezultată. Cei care achită impozitele aferente caselor şi terenurilor până în data de 30 septembrie vor beneficia de o reducere de 10 procente din suma datorată.

Direcţiile de Taxe şi Impozite din fiecare sector al Capitalei au recalculat valoarea taxelor şi impozitelor aferente anului 2013. Astfel, în Capitală, dacă pentru o garsonieră se plătea anul trecut un impozit cuprins între 48 şi 92 de lei, anul acesta, după majorare, impozitul datorat pentru o garsonieră va fi între 56 şi 106 lei. Cel mai mult vor resimţi mărirea taxelor şi impozitelor cei care stau în apartamente de 4 camere, diferenţa va fi cuprinsă între 26 şi 35 de lei.

Spre exemplu, dacă pentru un apartament cu două camere impozitul datorat era de 50 de lei, după majorare impozitul creşte la 58 de lei. În cazul în care aţi achitat înainte de majorare, după aplicarea bonificaţiei de 10%, valoarea impozitului a fost de 45 de lei.

După majorare, dacă plătiţi diferenţa de impozit de 8 lei până la data de 30 septembrie, mai beneficiaţi de o reducere de 10%, echivalentă cu 0,8 lei.

În cazul în care nu aţi achitat impozitul până la decizia de majorare, mai aveţi timp până pe data de 31 martie pentru a putea beneficia de reducerea de 10%, adică, în loc de 58 de lei, veţi achita 52,2 lei.

Bucureştenii care nu şi-au achitat încă taxele şi impozitele aferente anului 2013 pot beneficia de o reducere de 10% dacă îşi plătesc dările la stat până la data de 31 martie.