Marţi va avea loc un episod slab de precipitaţii, urmând ca acestea să dispară până pe 18 decembrie.

Ninsorile au paralizat mai multe localităţi şi au lăsat în beznă mii de case. Meteorologii au emis cod galben de ninsori valabil până astăzi la ora 11.00. Astfel, în prima parte a acestei zile vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 de litri pe metru pătrat.

În acest interval va ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În sudestul teritoriului vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea.

Pe 12 decembrie va avea loc un nou episod de precipitaţii, însă mai slab ca cel din weekend, urmând ca din 13 până în 18 decembrie pre cipitaţiile să dispară de tot.Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat ieri, într-o videoconferinţă cu prefecţii, că precipitaţiile sub formă de ploaie din sudul ţării se vor transforma în zapadă, iar la Bucureşti este posibil un strat de omăt de doi centimetri.