Tribunalul Călărași a dispus începerea judecății lui Marian Iorga, comisarul șef care a condus două inspectorate de poliție. Deși este anchetat pentru fapte de corupție (luare de mită și trafic de influență), Iorga, în prezent pensionat din MAI, a fost numit director în cadrul unei societăți aflate în subordinea Consiliului Județean Prahova, scrie Ziare.com.

Ca să scape de acuzații, ofițerul a invocat practici ale serviciilor secrete, scoase în afara legii de Curtea Constituțională încă din 2020, dar pe care se bazează acuzațiile procurorilor anticorupție în dosarul său. Judecătorii din Călărași au respins, ca neîntemeiate, cererile invocate de Iorga.

Fostul comandant al IJP Călărași și IJP Prahova a mers pe asul pe care l-au folosit în ultimii ani mulți alți politicieni și oameni de afaceri acuzați de corupție. Dacă DNA a construit probatoriul în baza unor informații oferite de serviciile secrete, aceasta ar duce la nulitatea urmăririi penale.

Marian Iorga, prin avocatul său, a cerut instanței de cameră preliminară să stabilească dacă dosarul său de corupție este construit de DNA în baza informărilor primite de la DGIPI, considerat serviciu secret, așa cum este și SRI sau SIE.Tribunalul Călărași a constatat, însă, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală precum şi legalitatea sesizării instanței cu rechizitoru.