Abdullah Avci a pus capăt colaborării cu federaţia turcă, marţi, de comun acord cu conducerea forului, iar Galatasaray a acceptat ca antrenorul Fatih Terim să negocieze cu oficialii TFF pentru preluarea conducerii tehnice a adversarei României în preliminariile CM.

„În fotbal există şi victorii şi înfrângeri, şi muncă şi despărţiri. Iar eu m-am gândit că despărţirea este cea mai bună decizie şi i-am împărtăşit acest gând preşedintelui Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), Yildirim Demiroren. Le mulţumesc atât lui cât şi tuturor celor de la federaţie pentru susţinere”, a declarat Abdullah Avci, conform site-ului federaţiei turce.

Forul fotbalistic turc i-a mulţumit, printr-un comunicat, lui Abdullah Avci pentru activitatea depusă din noiembrie 2011 până în prezent.

La scurt timp după anunţul lui Avci privind demisia de la naţionala Turciei, clubul Galatasaray a anunţat, pe site-ul oficial, că preşedintele TFF l-a contactat telefonic pe preşedintele grupării din Istanbul, Unal Aysal, şi i-a spus acestuia că ar vrea să negocieze cu Fatih Terim pentru postul de selecţioner. Terim s-a înţeles cu TFF şi este noul selecţioner al Turciei.

Fatih Terim, antrenorul echipei Galatasaray din 2011, a mai pregătit selecţionata Turciei în perioadele 1993-1996 şi 2005-2009.