În această lună sumele pe care le vor plăti locatarii pentru căldură pe luna decembrie vor creşte considerabil faţă de luna trecută.
Din datele furnizate de RADET rezultă că facturile cresc pentru o garsonieră de la 81 de lei şi până la 125 de lei. În cazul unui apartament cu trei camere facturile vor ajunge de la 158 de lei la suma de 239 de lei. Cei care deţin un apartament cu patru camere vor ajunge să plătească la întreţinere peste 300 de lei, faţă de 200 cât plăteau cu o lună în urmă.
Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, pentru perioada noiembrie 2012 – martie 2013, pe bază de cerere sau declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.
Pentru acordarea ajutorului persoanelor care folosesc drept combustibil energia termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie trebuie să fie de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.
Pentru persoanele care se încălzesc cu gaze naturale, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie trebuie să fie de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.