Criza creată de coronavirus asupra domeniul economic românesc aduce un impact mai puțin dăunător decât în alte state europene, conform ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Acesta a mai declarat că prevede o ieșire din criză a României cu mult mai bună decât calculele inițiale, deoarece multe companii de la noi și-au adaptat producțiile.

„Până acum, rezultatul arată că impactul asupra economiei și al sănătății românilor a fost mai mic decât în alte țări. Economia României va ieși din această criză mai bine decât ne așteptam. M-am uitat la ce s-a întâmplat în ultima lună, la cum au răspuns companiile mari după acel apel de a-și plăti taxele dacă au bani în cont și se vede în aprilie că se plătesc taxele. 90% din companiile din România sunt IMM-uri. Am văzut că își fac reconversia și  produc măști, biocide, încearcă să producă ventilatoare. Au răspuns foarte bine și am încredere în economia României că va fi o economie mai puternică. Întreprinzătorii privați din România au răspuns foarte bine până în acest moment”, a spus Florin Cîțu.

Încasările sunt „puțin” sub nivelul de anul trecut, a menționat ministrul Finanțelor, potrivit Digi24.

„La cum răspunde economia în acest moment, am încredere că vom reveni mai puternici. Am participat în această seară la o discuție cu BERD și alți economiști. Revenirea toată lumea o vedere puternic, pentru că măsurile luate de România și de alte țări sunt de a menține capacitatea de producție. Primul obiectiv a fost și rămâne sănătatea românilor, dar al doilea a fost menținerea capacității de producție”, a spus ministrul.

Florin Cîțu a ținut să precizeze că țara noastră a reușit și în trecut să gestioneze crizele economice

„După ce trecem de vârf și vom elimina această problemă de sănătate și rămâne de rezolvat doar criza ecoomică, acolo avem instrumentele. Am trecut prin crize economice, nu doar România, ci și economiile globale, avem soluții pentru crize. Aici problema era că aveam și o criză de sănătate în același timp. Trebuie să trecem peste vârful crizei de sănătate. În momentul în care vom începe să relaxăm condițiile, veți vedea că soluțiile pentru criză sunt mult mai ușor de implementat. Mai avem două săptămâni, înțeleg de la experți. Vârful e acum și apoi putem să ne gândim la ce urmează”, a mai spus ministrul.