Trei indivizi din comuna constănţeană Chirnogeni sunt cercetaţi pentru furt şi înşelăciune după ce poliţiştii au descoperit că păcăliseră mai multe familii cărora le vânduseră carne de măgar, drept carne de vită.

Suspecţii erau cunoscuţi cu antecendente în furtul de animale şi, în faţa poliţiştilor, au recunoscut că doi dintre măgarii pe care i-au „găsit” lângă o fermă, i-au sacrificat şi carnea au vândut-o unor familii din Valu lui Traian cărora le mai vânduseră carne de vită, la jumătate din preţul pieţei. Scandalul european al cărnii de cal le-ar fi dat idei, aşa că s-au gândit să procedeze la fel dar cu carnea de măgar.

Până să fie descoperiţi, suspecţii apucaseră să vândă 30 de kilograme de carne. În frigiderele lor, poliţiştii au mai găsit doar 10 kilograme, tocate şi ambalate în pungi de câte 1-2 kilograme. „Chiar ei ne-au dus la persoanele care au cumpărat carnea de măgar crezînd că au cumpărat carne de vită. Am găsit vreo patru familii. Unii o consumaseră deja, alţii au trimis-o şi la rude, la Constanţa. O cumpărau cu 13 lei/ kg” a declarat şeful Secţiei Rurale 9 Constanţa, inspector principal George Caraivan.