Elevii care au obţinut medalii sau distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul de învăţământ 2011-2012, precum şi profesorii acestora, au fost premiaţi joi în cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul Guvernului.

La festivitate au fost prezenţi şi premierul Victor Ponta, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.

În cadrul festivităţii au fost recompensaţi cei 138 de elevi care au obţinut 155 de distincţii (42 de medalii de aur şi premiul I, 45 de medalii de argint şi premiul II, 29 de medalii de bronz şi premiul III, respectiv 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pentru juniori şi seniori de matematică, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, astronomie, astrofizică etc. Lor li s-au alăturat şi cei 168 de profesori care i-au pregătit pe elevi, precum şi cele 74 de şcoli din care provin laureaţii.

Cuantumurile pentru premianţii la olimpiade internaţionale sunt: 12.180 lei – medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.430 lei – medalie de aur sau premiul I, 8.080 lei – medalie de argint sau premiul II, 5.770 lei – medalie de bronz sau premiul III şi 3.940 lei – menţiune.

Valorile noilor premii acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev”) sunt: 4.310 lei – medalie de aur sau premiul I, 3.670 lei – medalie de argint sau premiul II, 2.860 lei – medalie de bronz sau premiul III şi 2.480 lei – menţiune.