Elena Udrea crede că are şanse să devină preşedinte al PDL, deoarece are forţă şi „experienţă de război politic cu adversarii” şi mai susţine că Emil Boc ar putea fi candidatul PDL la preşedinţia României, deoarece oamenii încep să-i reevalueze mandatul.

„Această competiţie trebuie dusă cu onestitate şi până la capăt, pentru binele partidului (…). Cred că voi câştiga aceste alegeri, pentru că eu consider că am mai multă forţă şi mai multă determinare să lupt cu actuala Putere, am o experienţă de război politic cu adversarii, de-a lungul celor opt ani de când fac politică şi îmi doresc ca PDL să ajungă în această epocă pe care eu o numesc epoca post-Traian Băsescu a partidului, să ajungă să fie capabil să câştige alegeri, fără un lider providenţial, pentru că nu mai are un astfel de lider”, a spus ea.

În legătură cu afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu că PDL are un prezidenţiabil, fiind vorba de un bărbat tânăr, Udrea a opinat că ea l-ar vedea pe Emil Boc drept candidatul PDL la preşedinţia României: „Eu nu ştiu la cine s-a referit domnul preşedinte, dar mă gândesc că domnul Emil Boc ar putea să fie prezidenţiabilul de peste un an şi jumătate al partidului, având în vedere faptul că mandatul de prim-ministru al lui Emil Boc începe să fie regândit, reevaluat, prin comparaţie cu ceea ce se întâmplă acum, cu ceea ce face actualul Guvern USL şi actualul prim-ministru, Victor Ponta”, a declarat Udrea la RFI.

„Este evident că oamenii încep să vadă ce înseamnă un prim-ministru responsabil, curajos, care îşi asumă inclusiv costuri electorale şi nemulţumirea oamenilor, chiar şi raportată la persoana sa, doar pentru a lua deciziile corecte pentru ţară într-un anumit moment. Deci eu cred că Emil Boc poate fi un prezidenţiabil pentru Partidul Democrat Liberal, peste un an şi opt luni”, a conchis ea.