Cum simulează moralitatea un candidat de la Bacău cu un trecut plin de afaceri dubioase, contracte cu statul și încurcături cu legea.  

Lucian Ciubotaru, candidatul USL la Camera Deputaților și consilier municipal în Bacău este acuzat de tot felul de șmecherii și învârteli de când a preluat funcția în administrația locală.

După răcirea relațiilor cu primarul Stavarache, liberalul Ciubotaru și-a găsit un loc cald lângă viceprimarul Dragoș Luchian, care la rândul său a avut simpatii pentru toate partidele unde se făceau bani. Trebuie specificat faptul că înclinația lui Ciubotaru către primari și viceprimari are rădăcini mai vechi încă de pe vremea când tatăl său a fost primar la Itești, funcție preluată mai apoi de fratele lui Ciubotaru, Norocel.

ANI ar putea să meargă într-o vizită la candidatul la Camera Deputaților pentru că nu doar vânzarea unei casei către bona sa, în valoare de 175.000 de euro, este singura afacere dubioasă pe care a realizat-o acesta.

Până în 2010, Lucian Ciubotaru era în lege, deținând o tipografie care făcea afaceri cu primăria. Acesta a ajuns în administrația Stavarache în 2008 în urma demisiei unui consilier liberal pe care l-a înlocuit. La vremea aceea, conform presei băcăuane, Ciubotaru a fost declarat incompatibil cu funcția nou câștigată, acesta declarând că firma care făcea tipărituri pentru primărie nu îi mai aparține ci a fost vândută Irinei Rusu, bona familiei. La acel moment, DNA-ul s-a sesizat și a descoperit că firma nu a fost cedată la 1 noiembrie 2007, așa cum a pretins Ciubotaru, ci abia în aprilie 2008 către Irina Rusu, bona și menajera familiei.

Familia Ciubotaru a luat fonduri europene în valoare de 162.740  de euro pentru a-și moderniza tipografia. În acte, menajera, între două mături, era asociat unic, administrator și manager în același timp. O dată intrat pe fir DNA-ul responsabilii afacerilor necurate ale familiei Ciubotaru au fost anchetați, proces început în octombrie 2012 (n.r. Constantin Apostol, șeful Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Gheorghe Harja, șefulDirecției Organism Intermediar POR și soția Gabriela Ciubotaru, director ethnic încadrul Inter Print SRL).

Dacă analizăm declarațiile de avere ale lui Lucian Ciubotaru, Adrian Năstase este mic copil. La 31 decembrie 2008, Ciubotaru dă declarație de început de mandat cu câteva case, bijuterii în valoare de 60.000 de euro, vânzarea unui spațiu comercial cu 60.000 de euro, care a fost vândut de 3 ori, fără a se regăsi însă la imobile deținute, un cont la Trezorerie de 100.000 de RON, cu o dobândă anuală de 50.000 de RON, singurele sale venituri provin din venituri agricole, 30.000 de RON. În declarația de interese acesta specifică faptul că este administrator la două companii, și anume, Ludino și Vinalcol (71,74% din acțiuni), care nu se află și în declarațiile de avere. Într-un an de zile, Ciubotaru s-a îmbogățit cu o casă în str. Nicolae Titulescu, în valoare de 76.000 de RON.

Lucian Ciubotaru a căzut în penibil cu toate afacerile realizate din 2007 și până în momentul de față, dar mai ales cu modul cum simulează moralitatea. Acesta este unul din acei candidați  care pretind că i-ar reprezenta pe băcăuani dar care de fapt au ca singur obiectiv să se pună la adăpostul imunității pentru acnehtele în curs și cele care vor urma. Până și presa națională a ajuns să vorbească despre imoralitatea candidatului dubios de la Bacău, după cum se poate vedea și în video.