Asocierea firmelor Spedition UMB-Tehnostrade, deţinute de Dorinel Umbrărescu, a câştigat licitaţia pentru construirea unui tronson de 8,7 kilometri între Gilău şi Mihăieşti al Autostrăzii Transilvania, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Astfel, proiectarea şi construcţia Autostrăzii Transilvania, sector 3A, Cluj Vest (Gilău) – Mihăieşti, tronsonul 3A1, cu o lungime de 8,7 kilometri, vor fi executate de asocierea Spedition UMB- Tehnostrade. Valoarea ofertei câştigătoare este de 258,2 milioane de lei, fără TVA (57 milioane de euro), iar durata contractului este de 6 ani, din care 6 luni perioada de proiectare, un an şi jumătate execuţia şi 4 ani de perioada de garanţie.

Contractul va fi semnat după finalizarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii. La licitaţia pentru construirea acestui tronson au participat patru companii şi nouă consorţii.

Firma Spedition UMB a participat, printre altele, la construcţia autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, a reabilitat o serie de şosele şi lucrează la construcţia autostrăzii Timişoara-Lugoj. Tehnostrade a executat, alături de UMB, primul tronson al autostrăzii Timişoara Lugoj, şi a reabilitat o serie de drumuri în ţară.