În dosarul de corupţie, în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare şi numele premierului Victor Ponta, scrie gandul.info.

Conform sursei citate, procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ Mehedinţi. Ştefan Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb Ponea i-ar fi promis preşedintelui CJ că îl scapă de dosarul de incompatibilitate.

Anchetatorii mai susţin că premierul l-ar fi convocat la Guvern pe şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.

Premierul a declarat, întrebat despre informaţiile potrivit cărora ar fi discutat în cu Petre Tobă despre nominalizarea şefului IPJ Mehedinţi, că nu ştie de „aşa ceva” şi că presa va primi şi alte stenograme din biroul său, iar premierii, şeful SRI şi cel al CIA, cu care a discutat, vor fi încântaţi.

Sunt absolut convins că veţi primi de la procurori înregistrările de la mine din birou. Au fost foarte mulţi prim-miniştri, au fost şefi de servicii de informaţii, au fost conducători de instituţii. Veţi primi, şi la Gândul, şi la B1 şi la unde mai trebuie şi atunci puteţi să mă întrebaţi ceva concret. Până atunci…Eu ştiu că Duicu avea o relaţie foarte bună cu doi dintre colegii dumneavoastră de la B1, dar asta nu înseamnă că făcea trafic de influenţă, ştiu doar că era foarte bun prieten„, a răspuns Ponta, întrebat de informaţiile apărute în Gândul.

Întrebat în continuare de presă dacă a avut o discuţie cu şeful Poliţiei Române despre nominalizarea şefului IPJ Mehedinţi, Ponta a răspuns : „Nu, nu cred„.

Eu nu ştiu de aşa ceva. O să vedeţi stenogramele de la mine din birou şi o să vă convingeţi şi dumneavoastră. Eu sunt absolut convins, de altfel, însă, că toţi premierii – ştiu că a fost şi şeful CIA la mine în birou, împreună cu şeful SRI – vor fi deosebit de încântaţi să vadă în Gândul ce au discutat cu mine. Dar aşa e în România, ce să facem„, a completat Ponta.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.