Termenul limită pentru depunerea de proiecte aferente Măsurii 121 ”Modernizarea exploatațiilor agricole” a fost prelungit până la data de 1 februarie 2013, potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Astfel, perioada în care se desfăşoară sesiunea de primire de proiecte pentru Măsura 121 este 26 noiembrie 2012 – 1 februarie 2013. Fondurile nerambursabile de 150 de milioane de euro, alocate pentru această sesiune, sunt defalcate pentru cele patru domenii prioritizate de Măsură.

Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 48 de milioane de euro, iar cel de creştere a animalelor de 72 de milioane de euro. De asemenea, pentru implementarea standardelor pentru lapte crud și protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole, beneficiarii vor avea la dispoziție 20 de milioane de euro. Totodată,10 milioane de euro sunt destinaţi beneficiarilor Măsurii 141 – ”Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, care au semnat decizia de finanțare şi aplică acum pentru modernizarea exploataţiilor agricole.

Solicitanții de fonduri europene nerambursabile pot depune cererile de finanțare la sediile Oficiilor Judeţene ale APDRP, zilnic, între orele 9 şi 14:00, ultima zi pentru depunere fiind vineri, 1 februarie 2013, ora 12:00.