Paradă cu torţe, demonstraţie cu avioane, scenetă în costume de epocă cu momentul Marii Uniri şi concerte pentru toate gusturile, acestea sunt principalele manifestări organizate în Cluj-Napoca de Ziua Naţională.

Sărbătoarea va începe la ora 10.00 cu depuneri de coroane la statuia lui Avram Iancu din Piaţa cu acelaşi nume, apoi tineri actori de la Facultatea de Teatru şi Televiziune îi vor purta pe clujeni într-o călătorie în timp aducându-le aminte, printr-o scenetă, momentul 1 Decembrie 1918. Iar ca totul să fie real, aceştia vor fi îmbrăcaţi în costume de epocă. După ora 11.00, adică în timpul scenetei, vor ajunge deasupra Pieţei Avram Iancu avioane de la Flotila 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii.

După-amiaza, între 15.00 şi 18.00, este program un spectacol de muzică populară cu Sava Negrean Brudaşcu , Dumitru Fărcaş, Maria Lobonţ, Lucia Potra şi ansamblurile populare din judeţ. Apoi va concerta Compact, iar de la 19.00, DJ Project.

Parada cu torţe va începe de la 19.50 din faţa Casei Studeţilor, iar militarii de la Divizia 4 Infanterie „Gemina” vor mărşălui pe strada Napoca până în Piaţa Avram Iancu. Retragerea cu torţe va fi urmată de un foc de artificii, care va începe la ora 20.00.