PC va constitui grupuri parlamentare proprii în Senat şi Camera Deputaţilor, aşa cum vor face PNL şi PSD, a anunţat, joi, preşedintele PC, Daniel Constantin, la începutul şedinţei Biroului Politic al partidului.

Daniel Constantin a spus că PC a obţinut în alegerile parlamentare mandate pentru 13 deputaţi şi 8 senatori, singurul care nu a reuşit să obţină un mandat fiind senatorul Șerban Rădulescu.

Constantin i-a felicitat pe liderii organizaţiilor judeţene şi pe candidaţi pentru rezultatele obţinute la alegerile parlamentare şi a spus că opt din cei 13 deputaţi nu depăşesc vârsta de 40 de ani, iar, din cei 21 parlamentari ai PC, 14 sunt noi.

Constantin a precizat că la şedinţa Biroului Politic al PC se va stabili ce se va întâmpla la nivelul Parlamentului, desemnarea liderului de grup, a celor care vor face pate din comisiile parlamentare.

„Se impune şi o discuţie generală despre ce se va întâmpla în viitoarea structură generală, în viitorul program de guvernare”, a adăugat Constantin, arătând că sunt foarte multe propuneri pe care organizaţiile le-au făcut pentru anumite măsuri care să fie cuprinse în programul de guvernare.