Inspectoratele şcolare judeţene din Botoşani şi Vaslui au anunţat că activitatea a fost suspendată, miercuri, în 79 de unităţi de învăţământ, din cauza vremii nefavorabile, iar joi nu se vor face cursuri în zece şcoli din Botoşani, informează Ministerul Educaţiei.

conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, miercuri, până la ora 15.00, activitatea a 79 de unităţi de învăţământ din judeţele Botoşani şi Vaslui era afectată de condiţiile meteorologice improprii, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

În judeţul Botoşani, cursurile au fost suspendate miercuri în 72 de şcoli, în timp ce în Vaslui nu se fac ore în şapte unităţi şcolare. În total, în cele două judeţe, 7.886 de elevi şi preşcolari au rămas acasă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani a aprobat, pentru joi, suspendarea cursurilor în zece şcoli, numărul elevilor/preşcolarilor care vor rămâne acasă fiind de 465.

Conform reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior, după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.