În această săptămână, la Timişoara va avea loc, în premieră în România, un curs practic de disecţie a lambourilor pe vase perforate, procedură din domeniul microchirurgiei reconstructive.

În cadrul seminarului, zece participanţi din România şi Italia vor avea ocazia să se familiarizeze cu noile tehnici care au revoluţionat domeniul chirurgiei plastice şi reconstructive, odată cu introducerea acestora în practica clinică. Tehnica este considerată a fi printre cele mai dificile în chirurgia reconstructivă şi presupune identificarea şi prepararea unor segmente de ţesut vascularizat prin artere şi vene cu diametru mai mic de 2 mm. Cursanţii vor avea posibilitatea de a deprinde aceste tehnici de la experţi în domeniu din România şi Italia.

Acest curs se desfășoara sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi este parte integrantă a programului de training în microchirurgie al Societăţii Române de Microchirurgie Reconstructivă (SRMR). Programul deţine acreditarea oficială a EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) şi a WSRM (World Society for Reconstructive Microsurgery).