Într-o postare pe blogul personal, fostul ministru al Turismului, senatorul PDL Elena Udrea scrie despre moţiunea cu care intenţionează să candideze la Convenţia Naţională a democrat-liberalilor.

Elena Udrea scrie, în postarea sa de pe blogul personal, astfel:

„Necesitatea de a adopta o politică a pragmatismului, ținând cont și de faptul că generația celor de 30, 40 de ani este o generație pragmatică. Asta înseamnă o politică care înțelege să sprijine proiecte naționale necesare pentru România și o politică care nu acaparează viața publică.

Urgența de a uni forțele de centru-dreapta sub umbrela Noului Partid Democrat Liberal, de a renunța la experimentele unor alianțe greșit calculate. Este și asta o dovadă de pragmatism, de care toate partidele de centru-dreapta sper să dea dovadă.

Deschiderea Noului PDL către centru, adică spre o concepție de stat ca furnizor de oportunități, dar care este atent și la necesitățile sociale. Avem nevoie de un stat care să încurajeze competiția și performanța, dar în același timp și de un stat care înțelege importanța comunităților locale, ca agenți de pace socială și echilibru. Motoarele sociale sunt inițiativa individuală și comunitarismul. Din acest punct de vedere, valorile PDL sunt valorile creștin-democrate: demnitatea, solidaritatea și subsidiaritatea.

Dezvolt un program pentru schimbarea și înnoirea PDL. Vreau ca partidul să iasă din birouri și să revină din nou în stradă, printre oameni. Să le vorbească, să le asculte problemele și să găsească soluții. E mai important ca niciodată ca PDL să facă politică printre oameni, nu închiși în sediul din Modrogan.

Propun o altă structură de conducere: mai simplă, mai flexibilă și mai adaptată obiectivului de energizare a partidului. (…)

Noul PDL are toate resursele pentru a realiza acest obiectiv și moțiunea dezvoltă un plan în acest sens, un proiect prin care  partidul se reconecteaza cu românii de pe o bază nouă de dialog, pentru că împreună cu ei și pornind de la ceea ce românii așteaptă, să realizeze un proiect pentru o nouă Românie.”