Crişu Anastasiu, propus de Uniunea Social Liberală pentru funcţia de Avocatul Poporului, a primit marţi aviz favorabil din partea Comisiilor juridice ale Parlamentului şi urmează să fie validat de plenul comun.

Crişu Anastasiu a primit 20 de voturi pentru.

Candidatul USL pentru funcția de Avocat al Poporului, fostul procuror Crișu Anastasiu, a declarat marți la audierea din comisiile juridice reunite că nu va abuza de prerogativele sale în sensul în care va ataca Ordonanțele de Urgență la CCR ”cât trebuie și cum trebuie”.

”Este un angajament total din partea mea. Fără a face aprecieri strict tehnice, privesc Avocatul Poporului ca o instituție cu menirea de a înlătura disfuncționalitățile între administrația publică și cetățean. Misiunea Avocatului Poporului este de a media conflictul ce apare între cetățean și autoritățile statului. Precizez că percepția pe care o are Avocatul Poporului este una deosebită, e o instituție care vine direct în contact cu publicul. Raportul din 2012 al Avocatului Poporului arăta că în 2011 au fost primite 16.000 de petiții, față de 99 persoane angajate, eu cred că este o activitate deosebită”, a declarat Anastasiu.