Înotătoarea Camelia Potec, campioană olimpică la Atena, multiplă medaliată la Mondiale şi Europene, şi-a anunţat vineri retragerea din competiţiile internaţionale din 2013 şi cooptarea ei în staff-ul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern în postul de secretar federal.
Camelia Potec, medaliată cu aur olimpic în proba de 200 m liber la JO 2004, a precizat cu prilejul unei conferinţe de presă la Hotel Intercontinental din Capitală că a luat decizia de a nu mai participa la competiţiile internaţionale din 2013, în special la Mondiale, dar va continua să se antreneze zilnic şi va participa în afara concursului la Naţionalele din vară. Potec, care nu exclude definitiv o posibilă revenire, îşi va face retragerea oficială în vara viitoare, cu prilejul unui eveniment la care vor participa toţi cei care au contribuit la cariera sa de excepţie.

Camelia s-a consultat înainte de a face acest anunţ cu antrenorul ei francez din ultimii 5 ani, Phillipe Lucas, care a sfătuit-o să nu concureze la Mondialele din 2013 din cauză că este în urmă cu pregătirea.

Brăileanca de 30 ani speră că va performa şi în noua ei activitate din cadrul federaţiei. ”Mi s-a dat o şansă care mi s-a părut oportună şi motivantă, de a fi secretar federal, o funcţie foarte importantă, care îmi dă putere de muncă şi motivaţie de a face ceva pentru nataţia românească. După 22 de ani de performanţă şi rezultate, cred eu destul de bune, pot spune că mai mult de atât nu am putut s-o fac. Mi-am reprezentat ţara cu mândrie în aceşti ani şi cred că era momentul să aduc ceva nou în acest sport. Să vin cu experienţa mea, puterea mea de muncă, cu motivaţia care m-a dus la rezultate foarte bune, pentru viitorii campioni. Nataţia românească are nevoie de oameni care îşi doresc şi vor să fie din nou în vârf”, a subliniat Potec.