Programul local de reabilitare termică a blocurilor din sectorul 2 va fi continuat prin asigurarea fondurilor bugetare, conform schemei proprii de finanţare a lucrărilor de intervenţie, decizie aprobată joi de Consiliul Local.

Primăria sectorului 2 finanţează astfel integral lucrările de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe situate pe raza sectorului 2, cuprinse în programele locale de reabilitare termică, în limita bugetului local alocat.

Primăria Sectorului 2 a anunţat joi că vor începe lucrările la alte 245 de blocuri. Potrivit datelor transmise de autoritatea locală, până acum, 112 blocuri au fost finalizate şi recepţionate final, 59 de blocuri – finalizate şi în pregătirea recepţiei finale, iar 336 de blocuri sunt în execuţie cu termene de finalizare în anul 2013.

În programul II sunt 597 de blocuri pentru care s-a realizat auditul energetic şi expertizele tehnice.

Licitaţiile electronice pentru execuţie se vor desfăşura în lunile mai, iunie şi iulie, urmând ca lucrările de reabilitare să înceapă în semestrul II al anului.

Programul III prevede includerea a 487 de blocuri în proiectul de buget pe anul 2013 al Primăriei sectorului 2, în care au fost prevăzute sume pentru realizarea auditului energetic, expertizelor tehnice, realizarea proiectelor tehnice.

La aceste blocuri execuţia lucrărilor de reabilitare termică va începe în semestrul I al anului 2014, iar în programul de reabilitare termică al Primăriei Sectorului 2 au fost cuprinse astfel toate blocurile din sector.