Curtea Constituţională a decis că hotărârea Parlamentului privind desemnarea membrilor noului Consiliul de Administraţie al TVR, din care au fost excluşi reprezentanţii PDL, este neconstituţională.

Prin hotărârea respectivă, grupul PDL din Parlament a fost exclus de la nominalizările membrilor în CA al TVR, deşi potrivit legii de organizare şi funcţionare a televiziunii pubice avea dreptul să facă propuneri.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Televiziunea Română a organizat alegeri interne pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie în urma hotărârii Comitetul Director din 14 iunie. Decizia a fost luată ca urmare a respingerii de către Parlament a Raportului de activitate şi a contului de execuţie bugetară ale TVR pe 2011 şi demiterea Consiliului de Administraţie, în frunte cu Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române.