Pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei oferă, în acest weekend, condiţii excelente de schi, iar autorităţile de la Sinaia deschid, sâmbătă, oficial, sezonul de iarnă, manifestările incluzând un raliu, aprinderea iluminatului festiv, dar şi deschiderea patinoarului din Parcul ”Dimitrie Ghica” din oraş.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat, vineri, că în această staţiune se vor putea practica sporturi de iarnă atât pe Pârtia Nouă, deservită de telegondolă, cât şi pe pârtiile de mare altitudine din Valea Soarelui, stratul de zăpadă bătătorită fiind cuprins între 30 şi 40 de cm.

De asemenea, autorităţile locale au pregătit o serie de surprize pentru turişti, în condiţiile în care, sâmbătă, are loc deschiderea oficială a sezonului de iarnă în această staţiune.

Astfel, de la ora 11.00, va începe ”Rally Show”, spectacol în cadrul căruia vor evolua piloţii Vali Porcişteanu, Titi Aur, Marco Tempestini, Danny Ungur şi Alex Mirea, acestora alăturându-li-se piloţii de la drift Gabi Onofrei, Nicolae Dobre şi Iulian Jumuga, dar şi câţiva piloţi din Campionatul Naţional de Îndemânare Auto şi Campionatul Naţional de Slalom Paralel.

Turiştii vor putea vizita şi ”Târgul cu bunătăţi” care se află la Sinaia, iar de la ora 16.00 în această staţiune va avea loc un concert de colinde susţinut de copiii şi elevii din Sinaia în jurul bradului împodobit în faţa magazinului Winmarkt.

Aprinderea iluminatului festiv este programată pentru ora 17.00, aceasta fiind urmată de un foc de artificii.

De asemenea, tot sâmbătă se va deschide, la ora 18.00, şi patinoarul Arctic Park din Parcul ”Dimitrie Ghica”.

Turiştii care vor merge la Buşteni vor avea posibilitatea de a practica sporturi de iarnă pe cele două pârtii din staţiune- Kalinderu I şi II, unde stratul de zăpadă măsoară 40-50 de centimetri, ei având la dispoziţie, de asemenea, şi Fun Park-ul din apropiere.

Potrivit administratorului domeniului schiabil din Azuga, Vasile Richea, în această staţiune este complet practicabilă pârtia Sorica (2,2 km lumgime), unde stratul de zăpadă este de 30-60 centimetri, urmând ca sâmbătă să fie deschise şi Cazacu Variantă (350 metri lungime) şi Cazacu Şcoală (120 metri lungime), unde stratul de zăpadă este de 50 de centimetri.