CNA a decis, în şedinţa de marţi, să sesizeze Consiliul Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu privire la faptul că RCS&RDS a scos din grilă toate canalele Discovery, şi să amâne până pe 18 decembrie luarea unei decizii în acest caz.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a răspuns astfel solicitării Discovery Networks de a analiza cererea adresată Consiliului de către RCS&RDS de a aproba modificarea grilei sale de programe, în sensul scoaterii posturilor Discovery.

Astfel, şase dintre cei opt membri ai CNA prezenţi în şedinţa de marţi – Ioan Onisei, Lorand Turos, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Mircea Deacă şi Valentin Jucan – au votat pentru amânarea, până pe 18 decembrie, a luării unei decizii cu privire la solicitarea RCS&RDS.

Analiza cazului RCS&RDS versus Discovery a venit în contextul în care RCS a solicitat CNA, pe 28 noiembrie, aprobarea să scoată canalele Discovery şi de pe reţelele sale de cablu, analogic şi digital, după ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicaţii a scos Discovery Channel şi de pe reţeaua sa de satelit Digi. Totodată, RCS&RDS a solicitat CNA aprobarea pentru introducerea în grilele sale a două canale BBC – BBC Entertainment şi BBC Knowledge, unul de la data de 1 decembrie 2012, iar altul de la data de 1 ianuarie 2013.