Ceaiul de coada şoricelului este recomandat de doctori celor cu infecţii genitale, dar şi celor care suferă de acnee şi amenoree.

Ceaiul de coada şoricelului grăbeşte eliminarea bacteriilor vinovate de candidoză şi infecţii urinare. Recomandat este să se facă de dimineaţă doi litri de ceai şi să fie băut de-a lungul zilei. Gustul nu este marea calitate a ceaiului de coada şoricelului, aşa că puţină miere ar putea ajuta.

Se pot face şi spălături externe cu acest ceai, în zona intimă. În acest caz, se adaugă în ceai o linguriţă de bicarbonat.

Ceaiul de coada şoricelului este indicat şi celor care suferă de amenoree (absenţa patologică a menstruaţiei), deoarece stimulează hormonii responsabili de declanşarea menstruaţiei.

Pentru tratarea acneei, se recomandă un litru de ceai de coada şoricelului în fiecare zi. Se pot aplica şi măşti faciale, combinând un albuş de ou cu 10 picături de tinctură de coada şoricelului.

Pentru femeile gravide, înainte de a se trata cu coada şoricelului, este bine să primească recomandare de la doctorul său, şi asta pentru că, în urma unui studiu, a reieşit că femeile care au consumat ceaiuri sau au folosit produse pe baza acestei plante au născut copii sub greutatea normală.