Beneficiarii de ajutoare sociale vor avea 60 de zile perioadă de graţie la plata taxelor şi impozitelor locale, timp în care aceştia îşi vor primi drepturile, precizează Ministerul Muncii, cu referire la flexibilizarea condiţiei de achitare a datoriilor, aprobată marţi de Camera Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, în cadrul dezbaterilor parlamentare de marţi, referitoare la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 124/2011, au fost propuse amendamente cu care Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMPS) a fost de acord.

Unul dintre aceste amendamente vizează flexibilizarea condiţiei de achitare a impozitelor şi taxelor locale. „Astfel, verificarea se va face doar în cazul familiilor şi persoanelor singure care au dreptul stabilit de cel puţin 6 luni şi vor fi excluse de la această verificare familiile monoparentale. De asemenea, se reglementează o perioadă de graţie de 60 zile în care se pot plăti aceste datorii către bugetele locale, timp în care beneficiarul îşi va primi dreptul”, precizează MMPS.

Un alt amendament vizează stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copiilor la 85% din media veniturilor nete ale persoanei, cu menţinerea limitelor maxime reglementate în prezent, de 1.200 de lei pentru concediul până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani şi 3.400 de lei pentru concediul până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, potrivit MMPS.

Click aici pentru tot articolul.