Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a amânat, luni, pentru 5 noiembrie contestaţia în anulare formulată de Adrian Năstase în cazul deciziei definitive de condamnare la doi de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, deoarece la dosar nu a ajuns motivarea sentinţei.

Ion Cazacu, unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, a declarat, luni, la ieşirea din sala de judecată, că cei cinci judecători din completul care a dat decizia definitivă în dosarul „Trofeul calităţii” trebuie să grăbească motivarea acesteia, deoarece au trecut mai bine de trei luni de la sentinţă.

Instanţa a stabilit un nou termen de judecată a contestaţiilor în anulare formulate de Adrian Năstase şi Irina Paula Jianu pentru data de 5 noiembrie, fără citarea acestora.

Judecarea contestaţiei în anulare formulată de Adrian Năstase a mai fost amânată o dată, în 3 septembrie, când era stabilit primul termen de judecată, şi atunci tot din cauză că la dosar nu ajunsese motivarea deciziei de condamnare definitivă în dosarul „Trofeul calităţii”. Astfel, instanţa nu a putut lua în discuţie admisibilitatea contestaţiei în anulare, stabilind atunci ca acţiunea să fie judecată în 1 octombrie.

Avocaţii fostului premier au introdus o contestaţie în anulare care vizează mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instanţele anterioare care au judecat acest caz.