Directorul Direcţiei de Statistică este optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea oraşului. În 2012, Braşovul a avut o creştere economică de 10%, iar anul acesta ar putea fi şi mai mare.

Anul acesta la Braşov s-ar putea crea 5.000 de locuri de muncă. „În prima parte a anului vom avea o scădere a numărului de locuri de muncă, pentru că în construcţii activitatea este sezonieră. Dar până la finele anului estimăm o creştere a numărului de locuri de muncă din Braşov cu 3 – 5%, adică aproximativ 5 – 6.000 de noi joburi”, a spus Popescu. Cele mai multe locuri de muncă, aproximativ 2.000 vor fi în industria auto, după ce mai multe companii străine au anunţat că se vor exinde în 2013 la Braşov.

Şi numărul de turişti va creşte cu 10%. Braşovul a avut în 2012, 750.000 de turişti înregistraţi, dar numărul real este dublu, având în vedere cu multe pensiuni nu fac raportări.

Şi salariile vor fi mai mari cu 6%, dar creşterea nu se va simţi foarte mult din cauza scumpirilor la energie, gaze şi carburanţi.