Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Gândul Live, că cele 7,4 milioane de români de la referendumul din 2012, invocate de Victor Ponta, nu au nicio legătură cu situația primarului din Constanțăa, adăugând că premierul folosește acest număr mare de oameni ca „paravan pentru o percheziție la Mazăre„.

„Acesta este un truc tipic domnului Ponta, din păcate. 7,4 milioane de oameni nu au nimic comun cu situaţia domnului Mazăre. Domnul Mazăre poate să fie nevinovat, pornesc de la asta, prezumţia de nevinovăţie, s-ar putea să fie dovedit vinovat, sper să nu se întâmple aşa, sper pentru oricine. Nu este exclus să se petreacă să spune pe parcursul cercetării cazului domniei sale chiar nişte încălcări de reguli, nişte abuzuri, oricum ar fi nu are nimic de a face cu cei 7,4 milioane de oameni (…) Nu e corect din partea domnului Ponta să folosească acest număr mare de oameni cu tot ceea ce au pus ei atunci în acel vot drept paravan pentru o percheziţie la Mazăre”, a declarat Antonescu, întrebat cum vede afirmaţia lui Victor Ponta în care a făcut referire la cei 7,4 milioane de români care au votat în 2012 la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu raportată la anchetele asupra unor lideri PSD.

Antonescu a adăugat că în cazul lui Victor Ponta a observat o deformare a retoricii acestuia într-un mod demagogic.

Demagogia este un ingredient care din păcate, aici sper să greşesc – dar trebuie să o spun – e un ingredient care se găseşte în reţeta oricărui politician şi oricărui partid politic. E ca sarea, unii mănâncă mai sărat, alţii mănâncă foarte puţin sărat, dar un praf aşa, e la toţi„, a spus liderul liberal.

Totodată, el a afirmat că Victor Ponta este, din punct de vedere politic, „destul de omnivor„, în sensul că se poate înţelege cu oricine şi poate face pace cu cei cu care a avut un război.