Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce părere are despre postarea premierului pe rețeaua de socializare Facebook. Acesta a declarat că şi-a „consumat porţia de încredere” în Victor Ponta, dar nu crede că „unii politicieni intră când vor în politică şi pleacă atunci când vor„.

„Eu, mai întâi, nu comentez chestiuni care sunt scrise pe Facebook. Facebook-ul este o chestiune aproape intimă. Este, sigur, în epoca noastră de ultracomunicare şi în care nimeni nu mai garantează secretul corespondenţei oricum, un fel de jurnal intim. Cum îl folosesc unii politicieni şi consilierii lor e problema lor. Eu consider că e normal, în ce mă priveşte, să comentez, să declar, să mă refer la acte, la declaraţii politice ale primului-ministru, nu la ce scrie sau ce poze pune pe Facebook. Ca atare, eu, cu toate că s-ar putea face foarte multe comentarii, dar nu cred că ducem lipsă de anecdotică, de glume, de replici, încerc să mă concentrez pe lucruri serioase, nu mă interesează ce a fost”, a răspuns el.

Antonescu a mai adăugat că el nu crede că unii politicieni pot intra și ieși din politică atunci cînd vor ei. “De exemplu, eu am intrat când am vrut şi am să plec când am să vreau, aşa că nu are rost să fac eu pronosticuri în legătură cu ei. O să vă anunţ când o să plec, o să aflaţi când, cu ce motive şi de ce îmi închei activitatea politică. Mă tem pentru unii că mai durează, nu mult, aşa, cinci-zece ani”, a spus președintele PNL.

Când i s-a cerut să explice de ce susţine că Victor Ponta n-ar putea ieşi din politică, Antonescu a precizat: „N-am spus asta, nici n-am sugerat. Nu ştiu când, dacă şi cum, chiar nu ştiu, nu e treaba mea. Haideţi să fim optimişti, poate că nu o să iasă niciodată sau nu o să mai apuc eu, că nu o să mai trăiesc acum 80 de ani. E un om tânăr”.

Întrebat dacă îl crede pe Victor Ponta, Antonescu a răspuns: „În general, nu”.

Antonescu a încheiat conferința de presă afirmând că el și-a pierdut încrederea în Victor Ponta: „Eu am şi prin fire un set de reguli. E costisitor, poţi să pierzi mult, dar decât să fii prea suspicios şi să-i consideri pe toţi din capul locului mincinoşi şi după vreo doi-trei ani să zici „Stai, domnule, că ăsta e om serios