Coreea de Nord a avertizat miercuri că Statele Unite se află în raza armelor sale nucleare, o nouă declaraţie belicoasă din partea Phenianului după efectuarea celui de al treilea test nuclear la jumătatea lui februarie.

Într-un articol postat pe site-ul oficial al ţării, Uriminzokkiri, un membru al Comitetului Naţional coreean pentru Pace, un organ de propagandă, a anunţat că Phenianul este de-acum „un stat total independent, dotat cu armament balistic şi nuclear”

„Statele Unite trebuie să ştie că acest continent american se află în raza de acţiune a rachetelor noastre strategice şi a armelor noastre nucleare”, a adăugat acest oficial în articolul postat pe site.

În octombrie, Phenianul a dat asigurări că deţine rachete capabile să lovească teritoriul Statelor Unite, o declaraţie considerată un bluf de către o serie de experţi în dosarul nord-coreean.

Între timp, Coreea de Nord a lansat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune pe 12 decembrie 2012 – un tir balistic deghizat, în opinia Washingtonului şi Seulului – şi a efectuat, două luni mai târziu, al treilea test nuclear, însă modul în care l-a realizat rămâne necunoscut în continuare.