Odată cu reînceperea cursurilor în cel de al doilea semestru al anului de învăţământ, poliţiştii bucureşteni au reluat proiectele privind siguranţa în mediul şcolar, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Astfel, în primele trei zile ale acestui semestru au fost realizate peste 30 de activităţi de prevenire a violenţei în şcoli, la care s-au adăugat alte 50 de acţiuni privind siguranţa rutieră.

Potrivit surselor citate, aceste activităţi ale poliţiştilor bucureşteni au fost realizate în beneficiul a peste 2.000 de copii din mediul preşcolar şi preuniversitar, fiind menite a contribui la sporirea gradului de siguranţă în mediul şcolar.

Tot în aceste zile, poliţiştii de proximitate şi agenţii de ordine publică au contactat conducerile a peste 170 de şcoli şi licee, informându-le despre cazurile de violenţă înregistrate în semestrul I şi urmările legale ale acestora.

Mai mult, patrulele de ordine publică vor continua să asigure drumul către şcoală şi cel spre casă al elevilor, echipajele de poliţie urmând a fi prezente în zona unităţilor de învăţământ în special în momentele de intrare, respectiv de ieşire a elevilor de la cursuri.

Poliţia Capitalei derulează proiectele educativ-preventive „Unde-i lege, nu-i tocmeală!”, „Sfaturi mari pentru cei mici” şi „Inocenţa – strada nu e de joacă!”.