Un avion cu 19 persoane la bord s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul din Katmandu, capitala Nepalului, soldându-se cu moartea tuturor pasagerilor, a declarat vineri poliţia.

„Prăbuşirea avionului în apropiere de capitală a provocat moartea a 12 străini, şapte turişti britanici şi cinci chinezi. Ceilalţi şapte, între care şi membrii echipajului, sunt nepalezi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Aparatul tocmai decolase şi asigura legătura cu Lukla, un mic oraş din nord-estul ţării care serveşte ca punct de trecere către Everest.

„Avionul s-a prăbuşit în direcţia râului Manohara la marginea oraşului Katmandu. Prăbuşirea a avut loc în jurul orei locale 06:30 (03:30, ora României)”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Transportul aerian este un mijloc de deplasare răspândit în Nepal, o ţară care nu are o reţea rutieră dezvoltată. Multe comunităţi din munţi nu sunt accesibile decât pe jos sau cu avionul.

Accidentele de avion sunt de asemenea relativ frecvente în această ţară, care adăposteşte printre cele mai înalte vârfuri montane din lume.